Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 14 May 2011

Bux1112 várakozás - péntek és egyéb gondolatok

Egy távoli képpel indítanék most:

Bux1112 órás:


A képen az látszik, hogy van egy teljes Elliott ciklusunk, márciustól indulva, melyet egy flat (3-3-5) korrekció zár, ahol C hullámnak megvan mind az 5 alhulláma és ahol C=A*100%. A  korrekciós szerkezet az emelkedő hullám nagyságához viszonyítva 50%-os retrace szinten állt meg. Tekintve, hogy megvan az 5 elvárt hullám, további csökkenésre (161,8%-os Fibo 22.900 környékén) nem számítok, ebben a ciklusban. (lehetőség, hogy felfelé 3 hullámban egy X összekötő hullámmal találkozunk és jön egy másik korrekciós szerkezet, de a lényeg, hogy emelkedés előtt nem számítok további esésre a mostani kép alapján)
Érdekes az ábrán, hogy a FIBO time 38,2 vs 61,8 százalékban osztja két részre a teljes ciklust.

Ha erre vonatkozólag megnézzük a Bux napos ábráját, kapunk még egy megerősítést, ahol a mai nap egy trendfordító gyertya alakzat volt. Kalapács, eső trend után megjelenve, trendfordító hatása van, melynek a szakirodalom szerint nincs szüksége megerősítésre sem. A felső kanóc kicsi, a test pedig többszöröse az alsó kanócnak.

Bux napos chart:



Kiemelve:


Jogos a kérdés, hogy mi jöhet most. Van egy 5 hullámban eső alakzatunk, azaz A-B-C korrekcióra van a legnagyobb esély. 

Várakozás:  A továbbiakban emelkedésre számítok, holnap réssel nyitás (szigetet hagyva maga mögött - bull jelzés) majd a másik mai napon keletkezet rés, részleges vagy teljes betöltése, emelkedés  23.900-950 közötti ellenállás átvitelével 24.050 alá, ami  valószínűleg erős ellenállásként fogja meg az emelkedést. Nem vagyok benne biztos, hogy pénteken megtörténik. Korrekció jön, ilyenkor korábban rendszerint mellé ment az elemzés, remélem most nem fog és tanultam a múlt hibáiból.


Egyéb gondolatok

Szerintem Twer az alábbi ábra alapján gondolja a 22.900 környéki célárat. Az ábrát megnézve nekem a harmadik hullám belső arányai nem tetszenek, azaz ha ez a számozási irány működik, akkor szvsz vagy mélyebben kell lennie a III. hullám végének, vagy nem a harmadik hullám lesz a megnyúlt, hanem az első ( I.II.III.IV.V. számozás) volt az.
A bejegyzés elején, fent leírtak szerint sem gondolom, hogy ez lesz a megoldás. (persze ettől még lehet, ezt ne felejtsétek el!)

Bux1112 napos chart:


A legnagyobb gondom továbbra is a hetes ábra értelmezése, önmagában ennek a megtalálása komoly iránymutatást adhatna. A neten ugyanakkor azt látom, hogy a legtöbb Elliottal foglalkozó elemzőnek is fejfájást okoz a jelenlegi helyzet értékelése. A következő ábrán egyenlőre nálam a piros verzió a nyerő.

Bux hetes chart:


közelebbről:


Mindez persze elmélkedés és nincs nálam a szent grál, azaz majd utólag mondjuk meg, hogy mi lett a valóság.

3 comments:

  1. OTP elemzés kivételesen a "Főoldal" jelzése mellett. Nem akartam a Bux határidő elemzését nagyon bekeverni egy újabb bejegyzéssel. Megjegyzést írni oda nem lehet...

    ReplyDelete
  2. üdv AD

    Tegnap a blog nem volt elérhető. Nekem az emelkedéssel kapcsolatban kétségeim vannak. Nem teljesen úgy gondoltam az ábrámat. Még pedig a köv. képen mivel a nagy háromszögből kieset az index innen számolt cél ár a 23900. Innen fölfele az általad jelölt szintig de inkább csak 24200-ig majd dél. Most meg valva nagyon nehéz irányt mondani. Ha hétfő réssel nyit le talán emelkedhet is. Ha északnak nyit akkor csökkenés.

    TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Az egész Blogger behalt, nem csak ez. Karbantartást végeztek és valami nagyon elment, a szerdai állapotokról építik fel a rendszert újra. Ez az elemzés visszakerült, az OTP még nem.

    5-3-5 korrekcióra számítottam, de főleg a tegnapi amerikai események után kétségeim vannak. Lehet, hogy flat korrekció jön.
    A célárral csak az a bajom, hogy vagy túl magas, vagy túl alacsony, azaz, ha tovább esünk messzebbre kell eljutnunk. Az OTP-nél kész egy eső szerkezet, a MOl viszont hamarosan emelkedésbe kezdhet... Most nehéz mit mondani.

    ad

    ReplyDelete