Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 23 April 2011

Bull vs. Bear - érdekességek

Először a heti sentiment index képe, csökkent a bullish piacot váró befektetők aránya, több mint 10%-al (?!) - Link Ennek a nagy "zarmageddonhoz" a várakozásaink szerint extrém magasnak kellene lennie. (megj.: az előző héten, régen látott magasságokban volt.)

Hol a forgalom? Márciusban 50%-al volt alacsonyabb a BÉT forgalma, mint egy évvel korábban, februárhoz képest 10%-al.  Áprilisban rekord beállítás, másfél évtizedes mélyponton. - LinkLink 2

USA adósbesorolásának negatív kilátásai. Bár nem meglepő, egy ideje sokat hallani róla. Nagyon sokan úgy gondolták, hogy az USA nem vesztheti el a "kockázatmentes" kategóriát, mert  ez egyszerűen nem következhet be, úgy tűnik mégis? - Link

A Görögország megmenekülése csak mítosz volt, átütemezésre készülnek. - Link

Mindenhol van probléma? Európa, USA, Kína, Japán. - Link

...és még lehetne sorolni.

Mit akarok ezzel mondani? A fundamentalista hozzáállás változott, már nem mindenki bullish, előkerültek a negatív hangok. A piacok likviditása csökkent, a kereskedési volumen drasztikusan visszaesett, a sentiment index "hánykolódik". 
Szóval a kérdésre a válasz: Csak annyit, hogy komoly zavarokat látok a piacon, nem tudja a tömeg merre kell menni, mint egy vezért vesztett csorda, mely bármelyik irányba elindulhat és akkor meghallhatjuk majd "az elefánt-dübörgést... :o)"

4 comments:

  1. üdv

    Egy kicsit meg késve mindenkinek nagyon nyugalmas húsvétot kívánok. AD te pedig az elkezdet blog munkádat azt hiszem nem csak magam nevében hanem többi kolléga nevében is kérem folytasd. Hiszen most kezd ismerté el ismerté válni a blog. További sok sikert.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Szeretnék egy kis félreértést eloszlatni, nem szeretném abbahagyni a blogot.

    Engem zavar, hogy a korábbi napi kommentelés helyett, csak heti 2-3 bejegyzést tudok írni és nem tudok annyit időt ráfordítani, amennyit szeretnék. Ennek elsődleges oka a Markers hiánya.

    Azt, hogy mi történt nyilván nem akarom itt a bloggon megosztani, dolgozom a problémán.

    Zavar, hogy 10 perc alatt nem lehet megfelelő elemzést írni, ez az én saját magammal szemben támasztott elvárásaim miatt van.

    A blogot nem a "nézettségért" írom, tényleg csak a tanulást és az vélemény csere miatt van. Annak tényleg örülök, hogy kezd kialakulni egy kis csapat, aki rendszeresen hozzászól. Az induláskor nem gondoltam volna, hogy a látogatottság napi 500 fölé megy, ezt tényleg sikerként könyvelem el.

    Összefoglalva, lesz folytatás, ne aggódjatok!

    Ad

    ReplyDelete
  3. ÜDV mindenkinek!

    Ad! Remélem, hogy a problémák hamarosan megoldódnak, és tovább folytathatod alkotó, tanító munkád, mint ahogy azt eddig is tetted! Én személy szerint köszönettel tartozom! Persze azoknak is, akik itt fejtik ki nézeteiket!
    Hajrá tovább!
    imi-boy

    ReplyDelete
  4. Szia!

    Köszönöm!
    Bár nem érzem magam tanítónak, inkább tanulónak.
    Remélem egyszer felnövök az általatok várt szintre!

    ad

    ReplyDelete