Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 31 March 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 13. hét III.

Nézzük meg a lehetőségeket, kezdjük bull oldalról.

Bull A verzió

Napos Bux1112 ábráján kirajzolódik egy háromszög/ék, pozíciójából adódóan ez leading diagonalnak kellene lennie 1. hullám pozícióban. Ami mellette szólhat, az a piac mozgása az elmúlt időszakban.

Bux1112 napos chart:  




Ami nálam ellene szól, hogy a normál index nem látható, berajzolható. Ha ez is valósul meg, letörés jön a 2. hullámban, melynek jelenleg célára 23.000 alatt van.


Bull B verzió

Ha megnézzük a normál index órás ábráját, az ott látható emelkedést, akkor a jelölések alapján 4. hullámban vagyunk és a második hullámban látható a "hiányolt" sideways hullám. 5. hullám lesz a megnyúlt és most jön le a belső szerkezetében a 2. hullám, célár a kék négyszög.

Bux órás chart:


Nekem nem tetszik ez a megoldás, ennek ellenére lehet valós, de valamitől ráz a hideg, ha így tekintek rá. Bux1112 esetében is felrajzolható, de a 2. hullám ilyen formájú sideways jellege, az új csúccsal nem tetszik 2. pozícióban.

CET 20:27 folyt.

A fenti értelmezéseket erősíti, hogy a csökkenő csatornából kimásztak az indexek. Tudom az elmúlt két nap a window dressingről szólt, ezért nekem komoly megerősítésre van szükségem a következő napokban. Az első értelmezésben nem lesz meg, mert ott letörés látszik első körben a legvalószínűbbnek.


Bearis C verzió


Ez a korábban emlegetett 1-2-1-2 verzió, a zavaró a második hullámok magas retrace szintje, ami nem szokásos, de most már nem első alkalommal fordul elő a bux esetében (84,1%).

Bux napos ábra:





Bux1112 órás chart:





Ahogy látom a világban nagyon megoszlanak a vélemények a jelenlegi helyzetről, meglehetősen nagy a bizonytalanság. A Sentiment index végre kicsit bullba fordult (jöhet egy kis esés), de nem extrém módon nagy!

Azt hiszem holnap nyitásban lerántják az indexet, majd megfordul és visszahúzzák (délután?) Nem tudom eldönteni, hogy visszateszt lesz vagy más. Egy szép nagy impulse lefelé megoldaná a kérdést...

Ritkán adok tanácsot, kereskedjen mindenki a saját belátása szerint. Most azt gondolom nem árt az óvatosság. Lefelé nagyon sok hely van, lesz idő beszállni, ha arra indul el.

CET 23.04 kiegészítés

Ami nem tetszik:
- Csökkenő trendcsatorna fölé ment ( a határidő és a normál index is)
- 84,1%-os szint fogta meg, nem először, de amikor ezek a szintek fogták nem lett harmadik hullám (eddig) - MOL B hulláma is eddig a szintig ment fel
- A mozgás nekem nem elég impulsive, illetve sok az "iránytalanság"
- Két impulsive jellegű hullám van irányonként (ék/háromszög?) - MOL B hulláma háromszög, befolyásolja az indexet is
- OTP-ben  lehet még egy emelkedés, ráadásul a MOL lefelé tartó C hulláma nem lett egyértelmű
   (komplex korrekció?) - közben a MOL elemezgetése eredményre vezetet
- más-más piacokat nézve a visszaemelkedés nagyon nagyon szórt (valamilyen B hullám?) - MOL elemzésben egyértelmű a B hullám szerepe
- deviza párok (pl CHF/HUF) jelenleg a bull verzió irányába mutatnak


5 comments:

  1. üdv AD

    Nem akarlak megsérteni vagy pedig én tudom rosszul de nem hiszem mert az ékek mechanikáját nagyon sokat tanulmányoztam az emelkedő ék egy csökkenő trendben barish változat és ha letörik akkor délnek megy. Vagy esetleg arra gondolsz hogy felfele tör ki igen kitörhet de az esélye csak 15%.

    TWER

    ReplyDelete
  2. Kiegészítés az előbbihez, ugye a múltkor hiányoltuk a C hullámot amely igen csonkára sikeredett mi van akkor ha a számozás valami oknál fogva nem jó és az a nagy A hullám akkor a b poziba az ék passzol és akkor most jönne a régen hiányolt nagy c.

    TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    Az ék az első hullám, akkor lefelé jön egy második, azaz letörik, de utána a hármassal és az ötössel még messzire juthat.
    Azt hiszem ugyanarról beszélünk, az ékből lefelé menne, majd az utána való mozgás lenne ezen az ábrán bull.

    Bármi lehet, én még figyelem az endig diagonal C pozícióját, de sok idő lesz még, mert elég nagyok a hullámok.

    ReplyDelete
  4. Ezek lehetőségek, próbálok egy komplexebb képet adni a lehetőségekről magamnak is. Folytatom.

    ReplyDelete
  5. Sziasztok.
    Bocs a teljesen civil észrevételért, de most azt hiszem félre kell tenni az Elliott és minden mást mert szerintem a jelenlegi helyzetben értelmetlen ezzel fáradni. A londoni majmok,vásároltak, és vásárolnak most is, akiket beszopatott a kormány, még mielött publikálta volna az akció tervét kikülte nekik, azok meg nagy lendülettel belevettek. És vesznek azóta is ész szó szerint ész nélkül. Nézzétek a ricsit piacin emelték az árát, csak hogy a bux 23000 felett zárjon. Szerintem még nem fogy el a majmok pénze nem tudok rájuk mást mondani, addig nem lesz normálisan elemezhető a mozgás. Én kb 14 éve követem az eseményeket, de ilyet még nem láttam. Bátran mondhatom, ha utána számoltok ti is láthatjátok, ezek most konkrétan futnak a pénzük után. Állati sokat buktak eddig, a rengeteg piacis vételeikkel, és most még a haverjaikat is mozgósíthatják. Szóval AD nak igaza van tökéletesen abban, hogy óvatosan! Ha haszon van bármelyik irányon azt szerintem is zárni kell.
    üdv IC.
    nem az észt akartam osztani, csak ahogy én látom, és amit esetleg figyelmen kívül hagytatok...

    ReplyDelete