Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 8 March 2011

Ábrák

Bux órás ábrák:




Fő kérdés, hogy a kék négyzetben lévő hullámokat minek tekintjük. Az Alt háromszög számozása bear verziónak megfelelően történt. Alábbiakban egy Alt verzió, de a belső mozgások szerkezete miatt csak nehezen tudom elképzelni.






Visszatérve az első ábrára, sok verzió adott még. A kék négyszögben lévő hullámok és a bux1112 eltérő képe alapján sok egyéb verzió is felállítható. Egyenlőre, mivel az esés is három hullámból áll, akár az első hármas is lehet A pontja a háromszögnek és ebben az esetben felfelé várható a kitörés. Pirossal jelölöm az alábbi ábrán.


Jelenleg egy dolgot figyelek: felfelé tartó három hullám teljesülését. (megjegyzem SP-ben is ez a várakozás a tegnapi mélypontról), a második ábrán a kék vonal átlépését, mert ha megtörténik, akkor az esés 1-2-1-2 ábrán látható verzióját azonnal eltörli. A péntek óta tartó mozgás (azóta többször a top5 táblát is láttam) inkább olyannak tűnik, hogy a shortosok "szívatják" magukat, néha józanul néha pánikszerűen zárva a pozikat, majd később újra nyitják. Minden irányba impulse jellegű mozgások is azt a verziót támasztják alá, hogy valamilyen korrekciós szerkezetben vagyunk, talán Mr. T. képes megmondani, nagyobb valószínűséggel, hogy milyenben.
Tudjátok a nagy C hullámom még mindig hiányzik :o) Az ábrát elnézve nem nagyon hiszem, hogy mostanában megtalálom :o) Csak óvatosan a kereskedéssel!

7 comments:

  1. üdv AD

    Nem értem miért ragaszkodsz bár melyik verzióhoz is. Mert ma ki estünk a háromszögből. Alsó vonal
    nálad 1 vagy b jel. 3-2 összekötni ez az alsó szár a felső 2vagy B 3 2 összekötve ha így nézed ebből ki zuhantunk és az emelkedés max. az alsó szár vissza tesztje vagy a letörés lehet amely a bux esetében max, 100 pont. Én így látom.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    A "ragaszkodásom" csupán annyi, hogy 3-3-3-3-3 hullámszerkezetben keresem a háromszöget, ezt eddig nem láttam, csupán ennyi, Elliottos értelmezésében.

    Alapjába véve nem ragaszkodom egyik verzióhoz sem, keresem a jó megoldást, csupán a mozgás miatt gondolom azt, hogy inkább korrekció, mint új ciklus, ennél komolyabb zuhanást várok/vártam a vasárnapi elemzés fő verziójában.

    Ennek ellenére lehet, hogy tévedek, holnap meglátjuk. Abban valóban igazad van, hogy az általad jelölt háromszögből kiestünk, a kérdés, hogy Elliott elvei alapján valóban berajzolható e oda egy az elvrendszerbe beleférő háromszög.Nálam nagyobb eséllyel nem, de nyilván a piac majd eldönti mi lesz.

    Február közepén volt valami kísérteties, kisebb, de hasonló mozgás, melyből szépen kiesett, majd csinált egy komoly lokális csúcsot. Szóval bizonytalan vagyok én is, mint mindenki, ez megint azt erősíti, hogy korrekcióban vagyunk.

    Igazából mindegy merre megy a piac,a lényeg, hogy amikor megy jó irányba légy, szvsz most nagy pozíciót még nem érdemes nyitni, majd 22.000 alatt, a korrekció lényege, hogy vergődik a piac egyik irányból a másikba. Mivel nagy a volatilitás szvsz lefelé fog majd menni, de nem tudom csinál e addig bármiféle felfelé kört.

    üdv.:

    ad

    ReplyDelete
  3. Ezzel a pluszos nyitással a ív. hullám be is fejezte küldetését nincs mit keresni északon. Irány dél.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  4. üdv

    Úgy látom a határidősök tegnap be szívatták magukat nagy része dobta a pozit ma meg ki be ugrál. Nem lát irányt.

    ReplyDelete
  5. Sziasztok.
    Jónak tűnik a short. Bár nehezen adják.
    Holnap felgyorsúlhat...?
    üdv IC

    ReplyDelete
  6. üdv IC

    Én is így látom.

    ReplyDelete
  7. üdv IC

    Annak örültem hogy reggel pluszba nyitott mert ezt vártam. Akkor már a felfele tartó hullám gondolom befejezte küldetését. Szépen meg is indultunk de a tegnapi záró szintnél elakadtunk egész nap. Én az OTP figyelem ha be zuhan 5450 alá akkor ki jelenthető kaktusz.

    üdv TWER

    ReplyDelete