Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Saturday 19 February 2011

Twernek

A hasonlóság szerintem abból adódik, hogy mindkét szakasz ugyanannak a korrekciónak lehet a része, ráadásul mindkettő A hullám lehet egy A-B-C (W)-X - A-B-C (Y) dupla hármas korrekcióban.

Az órás chart 2010.04.10 és 2010. 05.05 közötti szakasza a Buxnak:




Az említett azonosság,  pirossal a két A hullám lehetősége:




Bocsánat az ábra komplexitásáért, de nem akartam az ábrám felülírni, vagy másikat csinálni.

7 comments:

  1. üdv AD

    Kösz hogy fel raktad az ábrát. Én ezzel arra akartam célozni hogy észre vedd a B hullámot az általad jelzet X már nem haladta meg szerintem mos is ez lesz már nem lesz tovább feljebb.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Az általam jelzett X nagyjából 84,1%, a buxnál jellemző fölé csúszással. Nem gondolom, hogy megy még fölé, mielőtt jól beszakadna, ha fölé menne, akkor nagyon magasan lenne a célár, erről korábban már értekeztünk és Cimballi is utalt rá.(extrém verzió 45.000 :o)

    ReplyDelete
  3. Sziasztok! ad...pont Te mondtad a multkor hogy a hireket hanyagolni kell...amiket felsoroltal mind valos problemak es ha a piacok esni akarnanak mar reg megtettek volna..most fog kovetkezni a medvek kapitulacioja ahogy azt a bikak tettek 2008-ban amikor tul koran hittek hogy megvan az alj...szerdan legyetek resen akkor bufoghetnek valamit kormanyszinten a reformokrol...nekem most lovesem sincs a magyar piac hogyan tovabbjarol,tudom hogy a piacok nincsenek osszekotve es tudnak kulon utakon jarni de ha az amcsik meg tenyleg messze vannak a csucstol akkor nem hiszek a magyar piac osszeomlasaban...egyelore...udc.charlie

    ReplyDelete
  4. üdv charlie

    Te nagyon hiszed ennek az ausztrál mukinak az előre jelzését. Egy dolog fibokat nézd meg az amcsi indexeknél kettős ellen állás jelentkezik minden indexnél. Egyszer a 2007es esés 78% fiboja van amelyiknél 100% másodszor a 2010 szept. tartó emelkedés 61%-a. Ezt a két tényezőt igen nehéz lesz legyűrni az indexeknek nagyon figyelk ám ezt a nagyok. Harmadszor az elmúlt napok forgalma amcsiba karácsonyi volt.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  5. szia Twer!..igazad van hiszek neki sokkal inkabb mint prechter vagy danerick-nek..termeszetesen neki is van mindig egy alternativ valtozata nem tereli a nyajat csak egy iranyba,de most nagyon bullish a folytatast illetoen..meglatjuk...egyebkent a teto utan brutal esest var..udv:charlie

    ReplyDelete
  6. Szia Charlie!

    Szvsz amerika 1.350-1.360 között fordulhat, nézd meg Daneric blogját, elérhetőség oldalt.

    Elliott elméletébe nem fér bele a hírkereskedelem. Magam részéről azt gondolom, hogy ha egy szerkezet készen áll, akkor a hírekre mozdulhat a piac, ha a szerkezet nem áll készen, akkor a mozgás után hamar jön a visszakorrekció és néhány óra múlva már nem is látszik a grafikonon, max egy le- vagy egy felszúrás. Amikor először Cimballi ezt leírta nem hittem el neki, azóta több esetben beigazolódott. Nézd meg amerikát pénteken, rossz hír, új csúcs. De mondhatnám a hétfői napot Mo-ról, mikor az Orbán beszédre már készen állt a szerkezet és a beszéd közben elindult az esés. (magam más célárat vártam, erősebb bull képben hittem, de az akkori lokális csúcsot azóta sem sikerült újra elérni.) Tapasztalatom szerint az előrejelzéseim akkor sikeresebbek, amikor nem nézek és hallgatok híreket. Nyilván az újságíróknak valamire kell fogni az esést/ emelkedést, magyarázat kell, remélem nem szerdán omlik össze amerika (is) :o)
    Magyar piac szerintem rövid időn belül beesik, de nagyon, nálam mondjuk 75-83% jelenleg, az elmúlt napok nagyon erre erősítettek. Elemzés holnap.

    üdv.:

    ad

    ReplyDelete
  7. Szia Charlie!

    Még egy dolog, bizony 5 év közgazdasági tanulmányok után nagyon nehéz, hogy ne befolyásolják a gondolkodásomat az ilyen hírek. Ha olvastad a "CDS cunami"-t az év elején, bizony - bizony engem is hatalmába kerítenek a fundamentalista alapokon nyugvó gondolatok. Ha ilyen háttér van, akkor azt gondolom, hogy az esés igazán impozáns lesz.

    üdv:

    Ad

    ReplyDelete