Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 1 February 2011

Egy tisztult kép.... Bika, a javából

Sokáig gondolkoztam, hogy a gyorsan feldobott variánsok közül, mellett mi lehet a jó megoldás. Hittem a fordulat lehetőségében, de ismét bevillant: "ne azt kereskedd, amit gondolsz, hanem azt amit látsz!" jelige, amit valahogy úgy fordítok, hogy "ne azt lásd (keresdd) az ábrán, amit hiszel, hanem ami valójában kirajzolódik!" 
Azt hiszem megtaláltam a legvalószínűbb néhány hetes időtávban működő verziót, ami bizony Bull. A korábbiakban elfogadtam, hogy egy kicsit kilóg az ideális retrace szintről az index, a múltban is volt rá példa, talán most is az történik. Határidőre vonatkozó tiszta adat nincsen, hiszen az elérendő szint a határidős tőzsdei kereskedés (1112) megjelenésénél korábbi időszakra vonatkozik. Nos akkor lássuk:

A célár bizony 23.800 környéke!

Jelölések szerint:

ii= i x 61,8%
iii= i x 423,6%
iv = 23,6% x iii, (leszúrás 38,2%)

(c) = 161,8% x (a)
(b)= 50% x (a)

Bux napos chart:


Ebben a verzióban az SP és a Bux is időben egyszerre érhet a fordulós szinthez. Igen ez a korábban már félve megemlített sideways verzió...


14 comments:

  1. Mint minden a technikai elemzés világában ez sem "a biztos tuti" és nem 100%, hogy ez fog bekövetkezni, csak nagyon valószínű...
    Benne van a pakliban egy további réssel való nyitás és további impulse mozgás északnak, de kicsivel nagyobb valószínűséget adok egy oldalazásnak ma.

    ReplyDelete
  2. Sziasztok! koszi Ad a telko elemzest,furcsa hogy a forint bika eros,javul a magyar eszkozok megitelese az pedig nem moccan...lehet az a februar vegi reformcsomag megsem lesz olyan happy a piacoknak?mondjuk Orbanektol kitellik...charlie

    ReplyDelete
  3. ..na a tegnapi amcsi szaguldas utan az ausztral mukim igy latja a hullamokat
    http://kephost.hu/image-87B6_4D491EAD.jpg
    ...ugy gondolja az utolso 5-os hullam elkezdodott,az 1-es meg par pontot mehet fel viszont a 2hullam teszi majd ki a februar nagy reszet...es marcius,aprilisban kiteljesedhet az alakzat...utana pedig zutty,,,csak ugy eloregondoltam ha igy lesz az S&P-nel es nalunk a februar vegi reformcsomag tetszeni fog a piacnak akkor a bux marciusban hatvanyozottan szallhat el..brrr..szep napot..charlie

    ReplyDelete
  4. üdv

    Na ez a muki most azt erősítette meg amit itt már tegnap írtam. Olvassátok megabulnak írt válaszom. Ne hogy az ott leírt zakatolást hozza ki belőle.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  5. Bizony csak egy párpontot kb.1312 a stop ezért van 1315-ön. Csak a mukival egyet tisztázzál ez 1280-ig sekély korrekciónak tűnik és igaza van twernek liftezés lesz belőle.

    ReplyDelete
  6. udv Twer!..egy kicsit bepoccentel mega-gigabullra pedig hidd el hogy O is shortot szeretne (ugyanis en tettem azt a megjegyzest tegnap csak elfelejtettem nevet irni) de ha egyszer a piac mast akar..egy dologban egyet erthetunk a short innentol veszelyesebb mutatvany...charlie

    ReplyDelete
  7. üdv charlie

    Nézd nem pöccentembe én senkire a piacot úgy sem tudjuk befolyásolni. De eddig a dolgok úgy alakulnak ahogy vártam mit írtam tegnap aki figyelte ma erős nyitás és le csorgás és ha figyelted megint az ék aljáig szúrt fel ott mintha tüzes vashoz ért volna úgy lefordult egy ami bullra utál talán vége lesz az éknek, de hál istennek körvonalazódik az új. Meg különben is én a tetőket már nagyon régen tanulmányozom ad is talán most vette elő ezt a lehetőséget nézd charlie a tetők alapján még mindig fordulatot várok. Még van neki 4-5 napja ha addig nem törik le akkor esetleg indulhat más irányba.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  8. Szia Charlie!

    A magyar gazdaságpolitikáról van véleményem,de nem írom meg.
    Ne felejtsd el, hogy erős kamatemelési várakozások vannak, ami nem segít az említett részvénynek, ráadásul a deviza kitettség a cég esetében versus OTP nem jeletős.

    ad

    ReplyDelete
  9. üdv ad

    Ez a mai mozgás nem oldalazásnak tűnik egyenlőre!

    üdv TWER

    ReplyDelete
  10. üdv T.

    Én spec nem adtam fel és 24300-ig nem hiszem hogy el megy.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  11. üdv chrlie

    Remélem 23900 körül be shotoltál mert már vissza is vehetted volna, ha félsz és akkor is meg van MAI NAPRA A SÓRA VALÓ.

    ÜDV TWER

    ReplyDelete
  12. 23620.ig 4. hullám belefér! ad

    ReplyDelete
  13. üdv T.

    Nem láttam vétel vagy eladás volt?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  14. Sziasztok!

    Ha jól láttam erős vételi nyomás volt, 250 db vétel, gyanúm, hogy rosszul járt valakinek az órája :o) 9 másodperccel zárás előtt rongyolta be a tételt.
    Zárásban is kemény darabszámok voltak bent, árakból ítélve, akár short zárás is lehetett egy jelentős része.

    ReplyDelete