Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Tuesday 11 January 2011

SP 500 várakozás - 2011 2. hét II.

A mai és holnapi nap fő kérdése, hogy tovább tart e a sideways hullám, vagy elindul az 5. hullám felfelé. Én most további oldalazásra adok nagyobb esélyt. Támasz lent 1.260, ellenállás 1.280 (durva becsléssel). Érdemes figyelni 1.280 átlépését.

Napos chart:



12 comments:

  1. üdv ad

    Ha te úgy látod most indul el az 5. hullám akkor az 1290-es cél ár kevés az 1350 pedig sok. Na most akkor meddig fog emelkedni ha egyáltalán megy még tovább. De akár szerintem délnek is fordulhat cél 1220-30 éa innen az 1350.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia Twer!

    Két szinten beszélünk 5. hullámról, az egyiken már elindult, de ha minden oké, akkor az ötödik a megnyúlt hullám és most az ötödiken belüli 4-ből fordul át egy másik 5-be, ami, ha megnyúlt, de nagyon, akkor nálam 1.360-ra mutat. (ha nem megnyúlt, akkor 1.290)
    Felteszem az elemzés után az ábrát (naposat)
    Nálam 1.290 biztos, 1.360 bizonytalan, hogy ebben a verzióban éri el, de jön a gyorsjelentési szezon, ahol én jó számokra számítok.
    Remélem érthető!

    ReplyDelete
  3. Nem úgy volt korábban, hogy az 5. hullám ~1175-ről indult?
    Ott volt a minor 4 vége.
    Legalábbis én több elemzésben is ezt láttam.
    De lehet, hogy Ad alacsonyabb szintű hullámra gondolt.

    ReplyDelete
  4. Szia Abrak!

    Felraktam az ábrát. Talán, így jobban érthető. Amit én 15 perces charton látok, korrekciónak tűnik, azon belül háromszögnek, vagy flatnek. Nagyobb hullámban sideways, azaz 2. vagy 4. hullám. Én inkább a számozás alapján 4. hullámra gondolok. Ami lehet a (iii.) megnyúlt hullámon belüli hullám vagy (iv.) hullám (iii.) után. Remélem így érthető. Ha nem kérdezzetek, a közös gondolkodás előre visz. (bár én még mindig nem kereskedem SP-vel)

    ReplyDelete
  5. Rendben, én így már értem mire gondoltál.
    Nagyon nyögvenyelős ezen a szinten az egész, semmilyen poziba nem érdemes lépni.
    Jó lenne már egy lendületes esés.
    Ha 1290-ről, akkor onnan. Kíváncsi vagyok.
    A Dax viszont jól megszivatott. Nagyon hülyén viselkedik.

    ReplyDelete
  6. Szia Abraka!
    Bocsánat az elírásért!
    ad

    ReplyDelete
  7. A korábbi és mostani ábrán is érdemes a pirossal bekarikázott részt megnézni (indikátor alul), szépen a túlvett zónában araszolt egyre feljebb és feljebb, most is azt csinálja, ez az ábrákon már a harmadik ilyen eset, miközben mindenki az esésre vár. Bár Daxot régen néztem, de mintha ott is valami hasonló menne.

    ReplyDelete
  8. üdv abraka

    Én az SP-BEN már az esésnek adok nagyobb esélyt.

    ReplyDelete
  9. üdv ad

    Lehet, hogy az SP-BEN ma még fordulatot látunk amennyibe el és 1290 környékér? Neked mi a véleményed.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  10. Szia Twer!

    Reális esélye van 1.290 elérésének. Szerintem ott elidőz egy kicsit, oldalaz, vagy visszaesik.
    A fő kérdés, hogy utána mit csinál.

    A többi részvény, illetve kereszt:

    CHF-ben sideways hullám, innen vissza kellene erősödni, vagy legalábbis elkezdenie holnap.

    BUX, BUX1112, OTP, MOL előtt ott a potenciális lehetőség egy visszaesésre. (utána további emelkedésre adok nagyobb esélyt)

    Az Egis esetében van még tér felfelé, de előtte korrekció is lehet.

    Richter vonatkozásában majdnem a 61,8% retrace szintre esett vissza, lefelé is van még tér, de ez akár fordulós szint is lehet.

    Lehet e ebben a mai kiugrásban egy short covering, hiszen elég sokan várták az esést(?) Azt se felejtsük el, hogy az említett érték egy zónát takar +- néhány pont még belefér.

    Szóval mindent összevetve - kicsit kétkedve is - igen, nagyobb esélyt adok a hangulat elromlására. Igaz tegnap este is kétkedve néztem a grafikont és nem hittem, hogy feljebb tudunk ma menni a korábbi csúcsoknál. (lásd Bux1112)

    ReplyDelete
  11. Most, hogy (úgy tűnik) minden probléma megoldódott, és nyugodtan hátra lehet dőlni, majd a semmiből jön egy hirtelen és váratlan esemény/hír, akármi, erre pedig jól beesnek mindenfelé.
    Bár én még csak 1,5-2 éve foglalkozom a tőzsdével, ezt már megfigyeltem. :D
    De az is benne van a pakliban, hogy még néhány hetet itt oldalazgat.

    ReplyDelete
  12. Igen, igazad van. Amiről beszélek, beszélünk azok csak jó eséllyel bekövetkező események, de nem biztosak, annak ellenére, hogy elég szép találati arány volt az elmúlt időszakban (igaz volt néhány melléfogás is), de ez nem olyan egzakt tudomány, ahol mindig kiszámítható az eredmény. Esélyek vannak, amit jól kell tudni kezelni és ez az, ami komoly felkészültséget és tudást igényel. Bennem még mindig ott a félelem, hogy a mai új amerikai csúcsok meghúzzák holnap az indexet. Ma shortoltam, de keményen betettem a stopot és igazából a legtöbb helyen a long pozik realitását vizsgáltam, naposon meg is van, de ez még nem zárja ki a hét hátralévő részében azt a csökkenést, ami a további emelkedés előfutára kellene, hogy legyen. Jövő hét erős bull trend lehet.
    Saját technikai elemzéssel kb fél éve foglalkozom, az első időszakot teljes kudarcnak tekintem, valamikor szeptember, október után kezdtem el "érezni" a piacot, de még sokat kell tanulnom... Ennek ellenére azt gondolom jó úton vagyok. A foglalkozás ebben a fél évben igencsak intenzív volt, napi 12-14 óra, szó szerint a gép mellett ültem és figyeltem az elemzéseket és a piac alakulását, a megjelenő híreket. Ajánlom mindenkinek, mert sok tapasztalatot lehet szerezni. Azóta tudom, hogy a hírek olvasása csak rontja a tisztánlátást, összezavar, most már ritkán olvasom őket és nem várom az új adatokat, bejelentéseket.
    A fentiek alapján a megfigyelésedet teljes mértékben igazolom. Figyelj arra, mi történik, ha Elliott szerint esés jönne és jön egy jó hír, illetve fordítva. Majd nézd meg az elemzéseket és véleményeket a történtekről, nagyon érdekes és tanulságos tud lenni .o)

    ReplyDelete