Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 2 December 2010

Bux1012 - várakozás 10.12.03

Ahogy az OTP esetében, itt is el kell vetni a 3-3-5-ös korrekciót. 5 hullámban emelkedünk. Amennyiben holnap nem lesz további esés, akkor az ábra szerint 21.600+ környékén várom a csúcsot.

Órás chart:



Egyenlőre csak munkaverzió! A korrekció teljes végének elsődleges célára 22.400, másodlagos 23.050 magassága lehet Bux1012-re vetítve! Azaz csak az arányok miatt lehet érdekes!

3 comments:

  1. üdv ad

    A számozásba szerintem valami nem stimmel a 3 szerintem az 5-ös. Mert a 3-as és a négyes azonos idejű kell hogy legyen ahogy én írtam úgy oké.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. üdv ad

    Enged meg hogy most év vége fele BLOGOD olvasóinak saját tapasztalatom az elliott elmélettel kapcsolatban egy pár gondolatban kifejtsem. Aki elliott hullámok alapján kereskedik és eldönti, hogy pozíciót vesz fel igen fontos a hit és a kitartás. Egy pl erre én áprilisban meg győződtem arról, hogy az elliott emelkedő szakasza lezárult és kezdetét veszi a lefele tartó""A"" ÉS ""C" hullámok. Pozíciót is nyitottam. Persze a piac meg tréfált emelkedésbe csapot át alig vártam minimalizáljam a veszteségemet. Persze ezzel a ki be lépésekkel sikerült azért profitot elérnem. De most megnéztem azt a pozit amit akkor nagy veszteségbe volt ha még a tegnapi nap szállok ki belőle a tőkémet akkor is meg duplázta volna. Ha pedig a piac közel mély pontján 20500ft -on 150%-os a profitom, és nem is kellet folna foglalkoznom a tőzsdével tavasztól csak hetente rá nézni 2-3 percet. Ebből az a tanulság ha elliottos vagy és meg győződtél hogy egy alacsonyabb trend veszi kezdetét higgy benne. Ezt azért írtam most mivel hamarosan egy párhónapos fölfele tartó trend fogja kezdetét venni. DE egyenlőre még a piac ennek a jelét nem mutatja. Még addig egy új mélypont vagy a jelenlegi közelébe kell menni. Jó kereskedést az olvasóknak az elliottal.

    üdv TWER

    ReplyDelete
  3. Szia Twer!

    első: először én is úgy írtam, de a hosszúságok így elliotosok. 3. hullám = 1,618*1. hullám, az 5. = 1. hullám. Meglátjuk mit mutat a piac!

    második: Szerintem minden az időtávtól függ. Lehet éves, hónapos, hetes, napos, órás, sőt akár 10 perces elliott ciklusokat találni. Korábban a nagy hullámokat kerestem én is, majd akár 5 percesig is lementem, de most a napos és az órás chartot nézem, nekem ez jött be, Ez még kezelhető időtáv, nyilván a piac dinamikája is meghatározza, hogy adott időben mit a legjobb figyelni.
    Például Téged a hosszútávú előrejelzésed miatt 'figyellek". Nem tudom a technikai háttered, de jó előrejelzéseid vannak hónapos időtávon.
    Nem tudom, hogy valóban több hónapig megyünk e feljebb, de egy valamit Cimballi blogjában sem találtam még, a 2008-as esés korrekciójának A-B-C hullámait. (hacsak nem azt láttuk és nem lesz további emelkedés, megvan A-B-C)
    Ha valóban esünk a Matuzselámi ciklus miatt, akkor a 2008-as esés volt a lefelé menő ciklus első hulláma, most egy sideways hullámban vagyunk, azaz a korábbi csúcsokhoz kell legalább egyszer visszamenni, széles hibahatárral. Ez egyezhet a Te meglátásoddal.
    Önmagában szvsz elliottal nem lehet kereskedni, kell még valami kiegészítő indikátor vagy valami, abban viszont nagyon segít, hogy hová rakjam ki a megbízást és hová a stoppot.

    üdv.:

    ad

    ReplyDelete