Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Wednesday 13 October 2010

Ying és Yang

Szép réssel történő nyitás felfelé.  Ugyanakkor megint elfogott az érzés, ami hetek óta kísért, valóban képes lesz a határidős ár felkúszni a várt magasságokba? Elliotos szemmel nézve a válasz igen, azonban a piac képe és a várható délutáni hírek,  (t.i. Orbán Viktor  ma három órakor jelent be újabb intézkedéseket, mely szerintem tartalmazni fogja a korábban megszellőztetett  energia és távközlési adót is, a bux kosár pedig 40% feletti tartalommal rendelkezik  a szektorokban érintett cégek részvényeiből.) ismételten elbizonytalanít és gondolom nem csak engem, hanem a befektetők egy jelentős részét is. Lehetséges, hogy az adó mértéke kisebb lesz, mint amit előre beáraztak a befektetők, a további emelkedés megindít egy rövid short coveringet?

Az elmúlt hetekben láttunk már olyan esetet, főleg az óceán másik partján, hogy a rossz hír ellenére az indexek emelkedtek. Sokan mondják erre, hogy a hírek csak rövid távon mozgatják a piacot, napos grafikonon már nem is látszik és ezzel mélységesen egyet értek, de nehéz az érzéseket mellőzni... Márpedig a jó kereskedő megteszi, vagy legalábbis törekszik rá.

Elliot elméletében a legnehezebb dolog egy korrekció esetében a helyes számozást megtalálni, a félelmem talán inkább ebből fakad, jó e a számozás? Az ellenzők erre azt mondják, sebaj ha rossz, mindig lehet újraszámozni :o), de oly sokszor megnéztük már a képet és nem látok sok esélyt rá.

Szóval érdekes délután és napok elé nézünk, remélhetőleg választ kapunk a kérdéseinkre, hogy  tényleg bika csapda e a mostani emelkedés és vajon kidugja e a medve az orrát és előjön?

1 comment: