Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Sunday 12 May 2024

Bux - '24.05.12 - frissítés

Megérkezett az index a február végi nagyobb idősíkű elemzés célzónájába (hetes idősík). Az emelkedő csatornatetőig van még hely, további csúscsokra van esély a trend ezen szintjén. Az RSI a fenntartható bull zónában, long indikátor-konfiguráció fut, melynek első célára 70040-nél található (elérési valószínűség 70% körüli tehető). A másodlagos célár 73000 felett, talán a csatorna tető felet helyezkedik el (persze ez függ az elérés idejétől is).


Napos idősíkon azt láthatjuk, hogy vesztett a trend az erejéből, erőteljes lassulás van, mely már kiesett az emelkedő csatornából, de sem fordulós jelzés, sem alacsonyabb tető nem alakult ki.



Mindez az mutatná, hogy továbbra is emelkedésre lehet számítani, ami igaz is, de a belső szerkezetek alapján itt érkezhet egy korrekció, már a napos charton is jól láthatóan 5 hullám ment északnak, két korrekcióval, ami teljesíti egy teljes impulzussal szembeni elvárást.

Négyórás charton a lassuló emelkedő csatornából még nem esett ki az index, azonban a szélsőértékes mérés is már azt mutatja, hogy extension fibo 161-nél az index, ami a belső szerkezetekkel együtt arra utal, hogy lesz (lehet) egy kisebb déli irányú mozgás. 


Konkrét jelzés még nem alakult ki, a short ebben a pillanatban még korai, de határozottan úgy gondolom, hogy a következő időben lehet egy nagyjából 1000-1500 pontos esés a következő két hétben a magyar indexben. Megerősített fordulós jelzés sem 4H-n, sem 1H-n sincs, de ez nagyon gyorsan megérkezhet. 

Saturday 4 May 2024

Bux - '24.05.04 - frissítés

Az OTP elemzésben látható bullish kép a magyar tőzsdeindex képében is megmutatkozik, nyilvánvalóan nem véletlen, hiszen a bankpapír a legnagyobb részesedéssel rendelkező szereplő az indexben.

Az utolsó elemzésben várt rövid korrekció nem érkezett meg, helyette a várt újabb ATH-t láthattuk. Dupla ellenállás elé ért az index, melynél elakadt. Erre a megakadásra korrekcióként tekintünk, azaz az oldalazás, esés befejezését követően nagy eséllyel újabb történelmi csúcsok következnek, nagy valószínűséggel már az előttünk álló héten (támaszok:67500; 66300).