Oldalak

Monday 30 December 2019

Richter

J. Welles Wilder, az rsi atyának kereskedési rendszerében van egy ilyen short konstelláció, ami most a Richter grafikonján kezd kialakulni. Elliott-i értelemben elképzelhető innen egy (legalább) korrekciós mozgás. Valószínűleg nem az év utolsó napján fog egy hatalmas mozgás elindulni, a piac illikvid, a kereskedők többsége nem a piac előtt ül. 

Szóval egy divergencia, ami többségében folytatólagos szignál, de elképzelhető, hogy most Wildernek lesz igaza (a min egy fordulós gyertyakombináció még hiányzik, szvsz, hiszen addig még divergencia sincs, legalábbis megfelelően értelmezhető nincs).



46 comments:

  1. Ad, koszonom hogy ilyen kitartassal vezetted a blogod 2019ben is.sok egeszseget,erot,pipet kiartast as elkovetlezo esztendore is.

    Boldog uj evet kivanok mindenkinek!

    ReplyDelete
  2. Örülök, hogy ismét élettel teli a blog! Erőt és kitartást hozzá az új évben is!

    ReplyDelete
  3. Sikerekben gazdag boldog új évet kivànok!

    ReplyDelete
  4. 5 hullam me(hetett)nt delnek sp-ben (csak ugy szollok)

    https://kepkuldes.com/image/hPIsCB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meglátjuk, célár környékéről fordult, lefelé jöhetett egy 5-ös, de elég szépen felhúzták az utolsó nap, a?

      Delete
  5. Sziasztok!
    Köszönöm Ad a sok értékes bejegyzést és a többieknek is a hasznos kommenteket :) és nagyon boldog új évet mindenkinek ;)


    ReplyDelete
  6. EURNOK: az 52 hetes mozgóátlag fogta az esést, egy lehetséges fordulópont környékén. Innen várnék valahonnan egy behaló fordulós kisérletet (10,05 felett lenne sikeres).

    USA: SP: elérte a várt zónát, lefelé, ahogy Gábor is mutatta, egy impulzusnak kinéző alakzat érkezett délre, majd egy nagyon erős felfelé kör következett. AZ év vége és az illikvid piaci szituáció miatt, egyelőre a vélelmezésen tovább nem mennék.

    EURHUF: Ha a jelenlegi helyzet nem változik és délnek veszi az irányt a forint, akkor a forinterősödés lesz a reálisabb verzió.

    Arany: Megyünk új csúcsra, de előtte valamilyen korrekció reális.

    KV: Longos, délre korrekció fut, szépen eltávolodtunk a 90-es szintről, aminél jeleztük, hogy rally várható, aki akkor lépett, az most nem a kétségbeesés járja át :D, gratulálok a longosoknak!

    EURUSD: longos, várok egy kisebb korrekciót, utána indulhat az igazi vastag menet, ma FOMC minutes este, a piacok még kómában (szerintem), a 2020 jövő héten kezdődik.

    ReplyDelete
  7. Remélem mindenkinek válaszoltam emailen is, ha véletlenül kimaradt valaki, kérem jelezze!

    ReplyDelete
  8. Szia Ad,
    EUR/HUF: A forinterősödést milyen idősíkon érted, hol van a kritikus szint, mely alatt ez bizonyosságot nyer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia Kitti,

      napos, hetes síkot néztem, nézek, de nem tudom beilleszteni egyenlőre kontextusba. A low kivétele (328) után lenne relevanciája, addig kérdőjel. Utána a célszntek 325/326- - 322/323. A komolyabb véleményalkotással kivárnék a jövő hét közepéig, ez az év végi időszak a legtöbb esetben kevésbé mérvadó.

      Delete
  9. Sziasztok, esetleg tud valaki segíteni tanáccsal: 3-5 M HUF-t szeretnék USD v. EUR-ba váltani. Most a forint erősödéssel alkalmasnak tűnik az idő. Hogy érdemes ezt csinálni? Kérek valutaváltótól ajánlatot és átváltom ott. Vagy revolutra utalom, átváltom ott és a devizát utalom tovább. Esetleg más módszerrel? Minden ötletet köszi és elnézést a részben 'off topic'ért! Zoli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sok mindentől függ, kp-ben van-e, vagy banknál, mennyi a felvét költsége és mi a célja (továbbutalás stb.) Nekem a Balatonparti valutaváltok jöttek be, igaz csak nyáron látom az árfolyamot, de ők akkor ott, középárfolyamon váltottak (adták az EUR-t). Nem tudom másnak mi a tapasztalata, én azt látom, hogy a FIDESZ intézkedései (banki adóztatás,Quastor megmentése - nálam nem törvényes - jelentősen növelte a banki költségeket) így lehet a pénzváltó, vagy más a magyar pénzrendszeren kívül olcsóbb.

      Delete
  10. eur/huf: a bear szcenárió egyelőre elnapolva, ha folytatja az útját északnak a forint, akkor az újév első gyertyáját kiszedi és semmisé teszi, ebben az esetben 341 (358) a célár. A 328 kivétele, ami a bear verziót élesítette volna nem történt meg, elképzelhető, hogy egy ZZ jött lefelé (mint egy 2-es hullám). A jövő hét közepéig a piac csak fenntartásokkal kezelhető gyertyákat ad jó eséllyel, így érdemes szemlélődni és csak a kritikus szintek letörése esetén állást foglalni a piaci irányt illetően.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Richter: fordulós gyertyakombinánciónak még mindig nem sikerült kialakulnia, pedig a fent említett fordulattal/korrekcióval szembeni min. elvárás, hogy teljesüljön, addig a divergenciát sem tudjuk elfogadni.

    ReplyDelete
  14. EUR/NOK: a kisebb várt korrekció akár el is készülhetett, vagy hamarosan kész lehet. Ebben az esetben az esés 9,75 környékére a legvalószínűbb és így sokan megint lemaradnak a beszállóról.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elkészült, vagy annak az a hulláma, ami számunkra annyit jelent, hogy vagy a korábban jelzett árat célozza meg a piac, vagy a korábbi low környékéről újabb emelkedéssel elindul egy c hullám.

      Delete
  15. EUR/HUF: eső csatorna tetejéig küzdötte fel magát a piac a múlt héten,ha kitör felfelé, akkor a lefelé menő scennáriókat egy ideig el kell vetni, mert a kritikus szint törése kudarcba fulladt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a csatornatetőt kezdi kioldalazni, ez inkább a bull irányba hat
      (usdhuf: long setupok alakulnak több tf-n)

      Delete
  16. Arany: új high megérkezett

    ReplyDelete
  17. KV: lassan az ideális korrekciós szinten a lefelé kör

    ReplyDelete
  18. Szia AD! Ránéznél Buxomra? Olyan mintha vége lenne a Bullnak! Ending diagonál ötösben

    https://kepkuldes.com/image/hY7my4

    Köszönöm. Ez zsebre megy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hali!

      Kereskedési időben le van kapcsolva körülöttem minden, telefon, email, nincs blog, nincs fórum, nincs topik. Ebédszünet, benéztem...

      Ezek szerint nem olvasol rendszeresen, a kérdésedre a megerősítés:
      http://buxelliott.blogspot.com/2019/12/eurnok.html?showComment=1577090852055#c8371501522515263709
      December 23, 9:47 utolsó sor.

      A rajzon szerintem nem ED látható, de véget érhetett egy 5 hullámos szerkezet, amiből akár 10K mínusz is lehet. Nagyobb tf beszálló még nincs, kis tf-n meg elment. A mai felfelé kör egy tegnap 15 után indult korrekció lehetett (esetleg annak C hulláma).

      Tegnap a VIPnek írtam: bux: "jöhet egy kis konszolidáció a nap végéig- bár a záró még nagyon lent is lehet, szerintem egy negyedik hullám 45200-ig indulhatott el 15:51"

      "Forint: sokan elkönyvelték az erősödést, de eurral szemben az eső csatorna tetején van, ahol oldalazik, ez inkább long, dollár: long setupok a charton"

      Delete
    2. Koszi, valoban nemnolvastam a blogot, most is azert jottem megkerdezni, van-kozos nevezonk Buxban, mert az mindkettonknek megerosites. Bux most hol all chartod van? Napos es es oras bontasban? Vagy annyi hogy 45500fole, vagy 44500ala most szerinted? En mondtam le varom

      Delete
    3. Kb: https://www.tradingview.com/x/Z9PFm0T4, most megyek vissza dolgozni

      Delete
  19. Már mindegy, lekonyult ma is újra terv szerint

    ReplyDelete
  20. SP: elképzelhetőnek tartom hogy 3275 környékéig lesz egy felszúrás, ami a nagyobb tf-ken spikeként jelenik meg, egyelőre még longosnak néz ki a piac. Egy új high szerintem reális várakozás, de már a vége felé lehetünk egy nagyobb szerkezetnek, nem árt az óvatosság, egy hsz-nek itt nagyon örülnék h4/d1 tf-n.

    ReplyDelete
  21. Richter: eddig jó, fordulós gyertya és megerősítés. Óvatosságra biztatok mindenkit, mert egyszer már nagyon beszorultak ebbe a papírba a tömegek, a hirtelen felfelé kör hasonlóan impulzív lefelé is követheti!

    ReplyDelete
  22. EURHUF: oldalazásból felfelé tört ki

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. EURNOK: b hullám lehetett a lefelé, most c északnak, legalábbis a kisebb tf alapján ezt gondolom a nagyobb esélynek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meddig várjuk a C végét? Ez lehet a behalo emelkedés?

      Delete
  25. Ad, nem találtam a hozzászólásod, ezért írtam egy nem találom az írást, amit töröltem. Meg kell szoknom újra a blogod olvasását, több éve nem néztem erre :))

    Utolsó sorod elolvasra tavalyról és nagyon tetszik. Ennél jobban tetszene egy gyors skicc, hogy mi alapján eshet 10Kt Bux. Ez 10szeres tőke áttéttel elég sok pénz neked is. 100kontin 10millió 4.5millió befektetéssel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fent a skicc rövidben, mert az kérted

      Delete
    2. Köszönöm, egyezünk
      Nem szép rajz, nálam is skicc, de most kis long usa nyitóig

      https://www.tradingview.com/x/ukbsW4WS

      Delete
  26. Ezt a a DAX rajzot is megkéne fejteni. Havi a chart. December doji! Hármas szerkezet a végén egy fej-vállból borulás után

    https://kepkuldes.com/image/hCfUKH

    ReplyDelete
    Replies
    1. És flatből ez a havi doji után minek kéne jönnie?

      Delete
    2. 5 hullámnak lefelé a 2018 végi alj környékére, kicsit alá. szvsz.

      Delete