Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Monday 8 July 2019

Gyors

Tart még a pihenés, de dobok egy nagyon gyors piaci áttekintést, nem mélyedek el benne, csak felületes, gyors rajzok, amik térképet, irányt adhatnak.

EUR/GBP:

Átment a várt zónán az emelkedés, ezzel együtt valószínű újra kell gondolni a nagyobb képen a mozgást. Ellenálláshoz ért, lesz egy lefordulás hetesen, legalábbis erre számítok nagyobb eséllyel, a folytatásra majd a lefordulás utáni mozgásból lehet következtetni.


EUR/USD:

Ma/holnap lehet még egy kis lokális low, majd a támasz megfogja az esést és egy korrekció következik északnak, jó esély van egy sáv kialakulására, majd további esésre számítok, melynek szerkezete, momentuma utalhat majd arra, hogy elindulunk-e a tágabb értelemben vett 1,09 környékére, vagy alá.


Olaj:

Kritikus szintek a charton jelölve, amennyiben törnek, akkor a hirtelen további esés elsődleges gondolatát el kell vetni.




EUR/HUF:

Igen nehéz, továbbra is a korábban leírt gondolatok keringenek a fejemben. Van egy bull flag, ami visszaviheti a tető környékéig (alá) a keresztet. Impulzív mozgás esetén ki is veheti, de akkor az irány egyből világosabb lesz, azaz irány tovább északbank. Három verziót rajzoltam a chartba, de hosszabb távon forint gyengülésre szavazok. A korábbi long setupok célárait többségében nem érte el a piac, de a stopok szintjére sem ment le, a szubjektív jelzések mellett, az objektívek is északnak mutatnak.


Bux:

Emelkedés jöhet a korábban felrajzolt célzónák valamelyikébe, kell egy kis korrekció a héten, hogy pontosabban lehessen számolni, melyik zónát célozza meg a piac.

OTP:

Emelkedést hozhat  a következő 1-2 hét.

16 comments:

  1. köszi eur/huf-ot.
    usd/huf ról mi a véleményed? 289.06 fölé repülhetünk e?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az idő megválaszolta a kérdést, igen.

      Delete
  2. Az eur/huf elérkezett az általad jelölt útelágazáshoz. Most dől el a sorsa :)
    ha választanom kellene akkor a déli irányt mondanám, na de meglátjuk ( a vak is azt mondta:-))

    ReplyDelete
  3. En már poziba is léptem..

    ReplyDelete
  4. Filter ez beragadt. Ebből nem lesz 318 ha igy megy tovább ;-)

    ReplyDelete
  5. a szavainak nem sok hatása van az árfolyamra :(

    ReplyDelete
  6. EURHUF-ban, és így USDHUFban szerintem itt most lehet egy átmeneti megtorpanás,meglátjuk, hogy Ad 318as verziója jön e be, vagy csak erőgyűjtés jön a további felfeléhez.

    ReplyDelete
  7. kosz AD ,
    eurhuf egy felkor meg johet.

    ReplyDelete
  8. Sziasztok,
    BUX-ban nem lehet egy ilyen háromszög?
    http://keptarhely.eu/view.php?file=20190711v00qezc22.jpeg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elliott-i értelemben kicsi a valószínűsége, de sok TA-s figyelhet rá és csapdába is kerülhet, ettől függetlenül lehet ez egy konzisztens stratégia.

      Probléma:

      Háromszög utolsó előtti hullám a szerkezetben, azaz 4. vagy B. Itt a negyedik hullámot kizárnám, azaz marad B, a nagyobb kép alapján B hullámra akár lehet is esély.
      A háromszög szabályrendszerem szerint a right look itt nincs meg - túlságosan "kacsacsőrszerű", a várható kitörési pont "rossz" helyen van.

      Ha az utolsó rész valószínűleg csak az érti, aki volt tréningen, ott egy órát foglalkoztunk a háromszögekkel. A lényeg, hogy nagyon nagy eséllyel nem háromszög, mert nem felel meg a hüvelykujj szabályaimnak.

      Delete
  9. EUR/HUF: az objektív long setupok miatt (is) longos vagyok az EURHUF-ban, de hogy milyen utat jár majd be, főleg, hogy egyre inkább diagonalra utal a mozgása. A naposnak nem igazán sikerült átvinnie a szintet, legalábbis úgy, hogy elhiggyem. A mostani mozgásnál pedig nem feltétlenül a napos tf a legjobb, mert annál magasabb trendszint mozog. Kisebb tf-n olyan, mintha elkészült volna egy 5 hullámos szerkezet, azaz rövidben inkább lefelé várnám - igaz, csak telefonról néztem tegnap.

    ReplyDelete
  10. Bux: szerintem long setup van a charton, triggel nélkül. A verzióban az ellenállás törése után a kék vonal környékéig futhat fel - a kitörés miatt a bux kamattartalma, akár pozitívba is válthat - majd a jelölt célzónát elérve, kamattartalom -300 fölé (-500-600) környékére mehet, ami erőteljes jelzés lenne számomra, hogy érkezik a fordulat.
    B verzióban, kitörés, majd visszahullás, majd második kísérletre sikerül az ellenállás átvinni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kép: https://www.tradingview.com/x/NUgPWjaB

      Delete