Hírek/News

Economic Calendar >> Add to your site

Thursday 13 January 2011

Bux és Bux1112 várakozás - 2011 2. hét IV.

Bux


Nem érzem a piacot, legalábbis az az érzésem, hogy mióta megindult ez a korrekció, az órás chartból történő következtetések nem mindig állják meg a helyüket, a piac felülírja azokat. Tudom, tudom, korrekció, amiben sokszor tört már bele a bicskám és Elliott módszerében ezek a legkomplexebb variációk. 
A mai mozgás még határesetként beleférhet a korábbi várakozásokba, felment, de nem sikerült akár óráson is belezárni, ez az indexeknél megengedhető. A következő nap (esetleg hétfő) irányt mutathat.

A napos chart alapján további emelkedés lehet, de ehhez a 200 napos átlagot át kell vinnie.
Két érv szól a további emelkedés mellett. A 61,8%-os retrace szintet elérte, meghaladta, a másik, hogy (a)=(c) is a következő retrace szintre mutat 23.000-re, ezek alapján elérhető lehet. Ezek a hosszabb távú várakozások,  előtte egy kisebb korrekció beleférhet, amit a mai napon már nagyon vártam, hogy elinduljon.

Alacsonyabb Elliott ciklust nézve, lehet, hogy ez naposon csak a iv. hullám, ami akár sideways is lehet, azaz elképzelhető, hogy a napos alapján holnap esés jön. Ebben az esetben, mint egy párszor az előzőekben, egy nappal korábbra vártam az esést, ami kicsit késett... Ezt alátámaszthatja, hogy a iii hullám megnyúlt hullám. 

Az ábrába berajzoltam egy lehetséges verziót, azaz holnap esés, korrekció, ahol támasz 22.000 (22.050) környéke, majd emelkedés a 200 napos fölé, a következő retrace szintig. Esetleg ezt a "hullám" mozgást megcsinálhatja még egyszer-kétszer. Ha nem következik be holnap (esetleg hétfőn) az azt jelenti, hogy a macik elbújtak és bika piac jöhet a következő retrace szintig. Pozitív gondolkodásra az adhat okot, hogy a piac sokszor fordult mások számára váratlanul... 
Az órás charton  tegnap, nap közben vázolt gondolatokat egyenlőre elvetem.

Napos chart:


Bux1112

A naposon tapasztalható leszúrás miatt nehéz a trend 5 hullámának végét, illetve a hullám hosszát meghatározni. Egyes értékek szerint elértük a csúcsot, más számítás miatt 23.400-ig elmehetünk. A csúcs elérését mutathatja, hogy a BUX index szintén lokális csúcsot mutat. (200 napos átlag alatt)

Napos chart:

Az órás chart ebben az esetben sajnos semmit nem mutat, nem tudom jól berajzolni a hullámokat. Amiről fent még nem beszéltem, hogy ez a korrekció lehet akár 3-3-3-3-3 szerkezetű, ami még tovább bonyolíthatja a fenti képet, a többiről nem is beszélve.

9 comments:

  1. üdv ad

    A BUX-NÁL 23500 A 61,8% FIBO szint és nem zárt fölé bár az igaz hogy túl lépte én nem nagyon értek ehhez ha túl lépi akkor már a következőt kell neki célba venni? Erre alapozod esetleg az emelkedést?

    üdv TWER

    ReplyDelete
  2. Szia!

    Nem, tegnap már fölé ment és óráson fölötte is zárt (gondolom 22.500-ra gondoltál), ma nem. A napos ábrán erősíti, hogy A=C esete is a FIBO 78,6%-hoz mutat, illetve a iii. hullámmal egynelő v. is. Nagy a valószínűsége, hogy felmegy odáig. Ez egybeeshet az SP 1.360 várt szintjével, időben a hó végével, követő hó elejével, ahová az új lokális csúcsot, majd a fordulatot feltételezzük. Persze addig még fog fejtörést okozni...

    ReplyDelete
  3. Szia T.!
    Azt hiszem félreérthető voltam, nem napos chartra gondoltam, hanem az órásra.

    ReplyDelete
  4. 15 percesen mintha egy sideways lenne és 4. hullám, azaz, ma még egy 5. lefelé beleférhet! A 850-ről is hamar visszarántották, nálam ez még nincs meg, de az irány jó :o)

    ReplyDelete
  5. bár az is igaz, hogy 60 percesen az indikátor vételi jelzést ad

    ReplyDelete
  6. 15 perc nekem is kicsi, most csak érdekesség képpen szemlélem. 850-es ár vonatkozásában igazat adok, ha ending akkor ott kellene az aljának lenni, hamarosan eldől, de sanszosnak látszik most.

    ReplyDelete
  7. 15:45
    lehet rossz lesz a következő amerikai adat? 15 percesen fordulat lehetséges, még 23.000 előtt, a következő fél óra választ adhat.

    ReplyDelete
  8. Szia!
    Ha első hullám lefelé, retrace a 2. hullámnak 23.100 alá!

    ad

    ReplyDelete
  9. A leszúrás miatt én nálam 21.080-nál van 61,8% és 23.120 felett a 78,6%, de nyilván nem ez a lényeg:o)
    Amerika közben új éves csúcson, megint jöhetnek hétfőn nyitásban a "Jani Bák", most magasabban van a stopom...

    ReplyDelete